Sisak: Više građana kršilo mjere samoizolacije

Proteklog je vikenda više građana uhvaćeno na području Sisačko-moslavačke županije u kršenju propisane mjere samoizolacije zbog čega im prijete novčane kazne i do 15 tisuća kuna, izvijestila je policija.

U petak u prijepodnevnim satima 25-godišnji hrvatski državljanin došao je u zgradu upravnih poslova Policijske uprave iako mu je određena mjera samoizolacije.

Istog dana na izlaz iz Hrvatske, na graničnom prijelazu Hrvatska Kostajnica, pješice je došao 73-godišnji bosanskohercegovački državljanin, dok je u subotu na isti granični prijelaz stiglo osobno vozilo bosanskohercegovačkih oznaka kojim je upravljao 36-godišnji državljanin BiH.

Graničnom kontrolom utvrđeno je da nisu tranzitirali kroz Republiku Hrvatsku niti su posjedovali negativan PCR test, već su kratkotrajno boravili na području Hrvatske.

Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, svima je izdan prekršajni nalog.