Kozlevac: Tražimo otvaranje teretana i dozvolu za samostalno donošenje odluka

Stožer civilne zaštite Istarske županije danas je zatražio od Nacionalnog stožera da donese odluku koja će od 1. veljače na području cijele Istre omogućiti rad teretanama, fitness centrima i sportskim i rekreacijskim centrima te trening sportašima u individualnim sportovima na otvorenome.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Osim toga, istarski Stožer civilne zaštite zatražio je da od 1. veljače samostalno, neovisno o Nacionalom stožeru, donosi odluke o mjerama. Stožer civilne zaštite Istarske županije zahtjeva od Stožera civilne zaštite RH donošenje odluke koja će omogućiti rad teretana, fitness centara, sportskih i rekreacijskih centara te treniranje sportaša pojedinaca u individualnim (pojedinačnim) sportovima na otvorenome na području te županije.

Osim toga, od Vlade i Nacionalnog stožera zahtijeva da mu nakon 1. veljače dopusti donošenje odluka o mogućim popuštanjima i strožim mjerama u skladu s epidemiološkim procjenama na području Istarske županije, ističe u priopćenju za javnost Stožer civilne zaštite Istarske županije.

- Vjerujem da će se o našim zahtjevima raspravljati već u nedjelju na sastanku na kojemu će biti članovi stožera i ministri. Pritisak je velik, mi u Istri i dalje bilježimo pozitivne trendove, već više od mjesec dana brojke su u laganom, silaznom padu. Sve nam to daje optimizam da gledamo vedrije na cjelokupnu situaciju, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Pozvao je građane da neovisno o povoljnoj epidemiološkoj situaciji i dalje budu odgovorni i disciplinirani.

- Očekujem da će se uvažiti naš prijedlog da se neke mjere ipak olakšaju. Mi bismo u veljači i ožujku trebali ući u zelenu zonu kako bismo mogli planirati Uskrs i iduću turističku sezonu te otvoriti djelatnosti i početi živjeti po modelu staro - normalno, poručio je Kozlevac.