U Zagrebu 140 novooboljelih osoba

Ukupno je novooboljelih u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, 140, a potencijalno ozdravljenih/oporavljenih 42.036, što je 106 osoba više nego jučer.

➡️ Sve o koronavirusu

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ-a "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 816 testiranja na SARS-CoV-2, od čega su 133 nalaza bila pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali sa 160 novooboljelih. Mjera samoizolacije izrečena je za 131 osobu.

Od 160 obrađenih pozitivnih osoba: 52 su za sada negativne epidemiološke anamneze, 63 osobe su kontakti oboljelih od bolesti COVID-19. Osamnaest osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za šest osoba obrada je još u tijeku. Kod šest je osoba moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, a devet su obradili liječnici obiteljske medicine/HZJZ-a. Kod jedne je osobe moguće izlaganje na obiteljskom okupljanju, a pet je osoba doputovalo iz Njemačke, BiH, Slovenije i Rumunjske.

U domovima za starije i nemoćne na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi 20 korisnika i sedam djelatnika.

Zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 virus kod jedne učiteljice osnovne škole i jednog učenika srednje škole izrečena je mjera samoizolacije za 25 učenika osnovne škole te 23 učenika srednje škole.

Zaključno, u gradu Zagrebu je 456 aktivnih slučajeva.