Slavonski Brod: Malezijac na granici s krivotvorenim PCR testom

Državljaninu Malezije (27) u subotu je na ulasku u Hrvatsku kod Slavonskog Broda otkriven krivotvoreni PCR test na koronavirus, pa je zbog krivotvorenja isprava završio u pritvoru.

Brodsko-posavska policija je priopćila da je Malezijac kao putnik u autobusu bosanskohercegovačkih registracija podvrgnut kontroli granične policije na graničnom prijelazu pri ulasku u Hrvatsku. Tom je prilikom predočio negativan nalaz PCR testa, za koji je granični policajac posumnjao da je krivotvoren.

- Radi se o kompletno krivotvorenom dokumentu na koji je samo dodano ime osobe. Isti krivotvoreni predložak korišten je i u prethodno otkrivenim slučajevima na graničnim prijelazima u Slavonskom Brodu i Slavonskom Šamcu - kažu u policiji.

Krivotvoreni PCR test otkriven je i u subotu, a četiri proteklog tjedna koji su napravljeni na kopiji bjanko testa zdravstvene ustanove iz Sarajeva.

Pokušali izbjeći samoizolaciju lažnom prijavom tranzita

Na graničnom prijelazu Kaštel policija je tijekom vikenda zabilježila pet slučajeva izbjegavanja mjere samoizolacije putnika koji su prilikom ulaska u Hrvatsku lažno prijavili da su u tranzitu.

Radi izbjegavanja sigurnosne mjere samoizolacije, odnosno radi počinjenja prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, svim prekršiteljima izdani su prekršajni nalozi od po osam tisuća kuna.