Češki parlament produljio mjere, rekordan broj zaraženih u 24 sata

Češki parlament produljio je postojeće mjere zatvaranja u borbi protiv pandemije koronavirusa u četvrtak kada su zdravstvene vlasti potvrdile novi rekord u broju zaraženih, njih 17.668 u zadnja 24 sata.

➡️ Slovenija: 2663 novozaraženih, 23 preminulih
➡️ EMA dala zeleno svjetlo Moderninu cjepivu, EK odobrio
➡️ Slovenija: Rekordni broj novih zaraza uz rekordan opseg testiranja

Mjere zatvaranja produljuju se do 22. siječnja, a novo produljenje ne može se isključiti, rekao je ministar zdravstva Jan Blatny u četvrtak u Pragu.

Trenutačno, dopušten je susret samo dviju osoba u javnosti. Zatvorene su sve trgovine osim prehrambenih i ljekarni, kao i ugostiteljski objekti i kulturne ustanove. Na snazi je policijski sat između 21 i 5 ujutro.

Češka je u četvrtak potvrdila novi rekord u broju zaraženih u 24 sata, njih 17.668 testiranih pozitivno. Broj žrtava s dijagnosticiranim covidom u Češkoj je među najvišima u Europi te iznosi 795.000 od početka pandemije.

U toj zemlji od 10,7 milijuna stanovnika umrlo je u proteklih 24 sata 185 osoba čime se ukupan broj umrlih popeo na 12.621, piše Reuters.

Vlada je u srijedu rekla da je većina krematorija u zemlji dosegnula maksimalni kapacitet.

Program cijepljenja teče sporo. Prema podacima ministarstva zdravstva, do srijede navečer cijepljeno je BioNTech/Pfizerovim cjepivom 19.918 osoba.