Grčka zabilježila prve slučajeve zaraze novim sojem koronavirusa

Grčka je zabilježila prva četiri slučaja zaraze novim sojem koronavirusa, i to kod osoba koje su nedavno u tu zemlju doputovale iz Velike Britanije, izjavio je za Reuters jedan dužnosnik grčkog ministarstva zdravstva.

➡️ Sve o koronavirusu

Novi soj koronavirusa, koji se već počeo širiti svijetom, otkriven je prvo u Velikoj Britaniji i zarazniji je od izvornoga soja virusa čiji je prvi slučaj zabilježen u Kini prije godinu dana. Još jedan novi soj virusa nedavno je otkriven i u Južnoafričkoj Republici.

- Četiri osobe nedavno su iz Grčke doputovale iz Britanije. Nalaze se u karanteni, kazao je za Reuters dužnosnik, koji je želio ostati anoniman. Riječ je o prvoj pojavi novoga soja u Grčkoj.

U sklopu nastojanja usmjerenih na suzbijanje širenja koronavirusa, Grčka je u nedjelju na tjedan dana pooštrila svoje epidemiološke mjere, te su tako ponovno zatvoreni frizerski saloni i knjižare, kojima je u razdoblju uoči Božića bio dopušten rad.

Ta zemlja, koja je prošli tjedan počela s cijepljenjem protiv Covida-19, izvijestila je o 140.099 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom, te ukupno 4.957 umrlih od te bolesti.