Južna Koreja: Otkriveni slučajevi zaraze "britanskim" sojem koronavirusa

Tri slučaja zaraze novim britanskim sojem koronavirusa, koji je vjerojatno zarazniji od prvobitnoga soja, otkrivena su u Južnoj Koreji, priopćila je korejska Agencija za kontrolu i prevenciju bolesti.

➡️
Studija: Mutirani soj virusa mogao bi izazvati više smrti u Britaniji

Tri zaražene osobe članovi su iste obitelji koja živi u Londonu, a koji su 22. prosinca doputovali u Južnu Koreju, objavila je agencija. Kada je otkriveno da su pozitivni na COVID-19, stavljeni su u izolaciju, dodaje se u priopćenju.

Novi soj pojavio se nedavno u Velikoj Britaniji, a nakon toga i u nekoliko europskih zemalja, kao i na drugim kontinentima, posebno u Kanadi, Jordanu i Japanu.

Prema studijama predstavljenima u Velikoj Britaniji, novi je soj zarazniji od prvobitnoga, ali trenutačno ništa ne upućuje na to da uzrokuje teže oblike bolesti. Više od 50 zemalja uvelo je ograničenja putovanja iz Velike Britanije.

Južna Koreja zabranila je letove u Veliku Britaniju do kraja godine. Južnokorejske vlasti pokušavaju suzbiti treći val epidemije, s najvećim žarištem u Seulu, gdje je broj novih slučajeva u 24 sata nekoliko puta u proteklih nekoliko dana prešao tisuću.