Rekord novozaraženih u J. Koreji, u Kini 14 novih slučajeva

Južnokorejski premijer Chung Sye-kyun u petak je objavio rekordan dnevni broj novozaraženih u toj azijskoj državi njih 1241. Južna Koreja je na početku pandemije brzo stavila zarazu pod kontrolu raširenim testiranjem i praćenjem kontakata, no teže se nosi s drugim valom koronavirusa. 

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Vlada donijela plan cijepljenja, virus i dalje ubija
➡️ Sve o koronavirusu 

Ovaj tjedan su postrožene restriktivne mjere kako bi se zaustavilo širenje zaraze smije se okupiti najviše petero ljudi, a turističke lokacije i skijališta su zatvorena. Chung je upozorio da mnogi stanovnici i dalje krše mjere fizičkog distanciranja. Korejski centar za kontrolu i prevenciju zaraze objavio je da je ukupni broj slučajeva od početka pandemije narastao na 54,770, s još 17 umrlih, ukupno njih 773 u državi s gotovo 52 milijuna stanovnika.

Kina ima 14 novih slučajeva

Kina je u četvrtak imala 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavile su tamošnje zdravstvene vlasti. Nacionalna komisija za zdravstvo je objavila kako je 7 novih slučajeva uvezeno iz inozemstva, a svih 7 lokalnih zaraza su u sjeveroistočnoj provinciji Liaoning. U četvrtak je otkriveno i 17 asimptomatskih slučajeva, no kineske vlasti ih ne uključuju na listu novozaraženih, piše Reuters. Od početka pandemije koronavirusa u Kini je bilo 86 tisuća slučajeva, s 4634 umrlih.