Dodik u bolnici nakon samoizolacije

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik prebačen je u bolnicu u Banjoj Luci zbog zdravstvenih poteškoća nakon što je pet dana bio u samoizolaciji zbog moguće zaraze koronavirusom, potvrđeno je u ponedjeljak iz banjolučkog Kliničkog centra.

➡️ Sve o koronavirusu 

U kratkom priopćenju stoji kako je Dodik hospitaliziran u nedjelju navečer "zbog mučnine i želučanih tegoba" te kako je u stabilnom stanju. Navedeno je i kako je u tijeku detaljna dijagnostička obrada.

Dio lokalnih medija prije toga je objavio kako Dodik navodno ima obostranu upalu pluća, no iz Kliničkog centra te navode nisu potvrdili. Dodik je u bio u kućnoj izolaciji nakon što je utvrđeno da je bio u konataktu s osobom pozitivnom na koronavirus. Ta je činjenica potvrđena neposredno nakon što se Dodik u Sarajevu u ponedjeljak i utorak sastao s ministrom vanjskih poslova Rusije Sergejem Lavrovom koji je boravio u službenom posjetu BiH.

Nije pojašnjeno je li zaražena osoba s kojom je Dodik kontaktirao iz njegovog ili okruženja ruskog šefa diplomacije.

Posjet Lavrova BiH obilježio je skandal povezan s činjenicom da mu je Dodik pokolonio ikonu iz Ukrajine za koju nije jasno kako je dospjela u BiH. Rusija je odlučila vratiti Dodiku spornu ikonu a on se već sedam dana niti jednom rječju nije očitovao o tom skandalu.