U BiH manje od 500 novozaraženih i 27 umrlih od COVID-a

U Bosni i Hercegovini u nedjelju je registrirano manje od 500 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 27 osoba oboljelih od koronavirusne bolesti je umrlo, podaci su zdravstvenih vlasti u toj zemlji.
➡️ Belgija će suspendirati letove i vlakove iz Britanije, Njemačka razmišlja o tome
➡️ Bolsonaro smatra da ne treba žuriti s cijepljenjem
➡️ Njemačka: Upitne božićne mise u najmnogoljudnijoj pokrajini

Od subote su provedena testiranja na malo više od 2300 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 344 osobe iz Federacije BiH te kod 125 iz Republike Srpske.

U RS-u je istodobno zabilježen nerazmjerno velik broj umrlih jer je u bolnicama u tom entitetu umrlo 18 osoba koje su se liječile od posljedica zaraze dok je preostalih devet preminulih s područja Federacije.

U cijeloj BiH od početka epidemije u ožujku do sada je zaraza potvrđena u gotovo 106 tisuća slučajeva, a preminulo je 3577 zaraženih osoba.

Zdravstvene vlasti u toj zemlji procjenjuju kako je širenje epidemije pod nadzorom jer je već deset dana broj novozaražnih tijekom 24 sata stabiliziran na brojevima manjim od 900.

Za razliku od nekih europskih država postojeće mjere ograničenja koje podrazumijevaju zabranu kretanja u noćim satima u BiH ne planiraju ukinuti ni tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana jer prevladava procjena kako je i u tim danima nužno spriječiti masovnija okupljanja i kontakte među ljudima.