BiH: Manje od 800 novih pozitivnih, preminule 33 osobe

U Bosni i Hercegovini potvrđeno je manje od 800 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 33 osobe oboljele od bolesti COVID-19 su umrle, podaci su zdravstvenih vlasti u toj zemlji.

➡️ Svijet u očekivanju cjepiva broji zaražene i mrtve

Nakon testiranja malo više od tri tisuće uzoraka zaraza je potvrđena kod 548 osoba iz Federacije BiH, 208 novozaraženih je iz Republike Srpske u BiH, a iz distrikta Brčko 28. U Federaciji BiH umrlo je 19 osoba, a u RS-u 14.

Dnevni broj novozaraženih u BiH je već deset dana ispod devetsto, a nakon stagnacije podaci od petka pokazuju i polagano smanjenje broja novotkrivenih slučajeva.

Vlasti u BiH procijenile su kako je to rezultat činjenice da većina ljudi poštuje prije propisane epidemiološke mjere pa je spriječeno nekontrilirano širenje zaraze.

Mjere ograničenja, koje uglavnom podrazumijevaju zabranu kretanja u noćnim satima te obvezu nošenja maski i na otvorenome, za sada ostaju na snazi, no neće se pooštravati. To ipak znači kako će ograničenje kretanja od 23 do 5 sati ostati na snazi i tijekom nadolazećih blagdana i neće se ukidati ni za Božić ni za Novu godinu.