Pence se javno cijepio protiv COVIDa-19, Biden će u ponedjeljak

Američki potpredsjednik Mike Pence cijepio se u petak protiv bolesti COVID-19 pred televizijskim kamerama, nastojeći pridobiti građane za cijepljenje u vrijeme kada broj umrlih u zemlji treći dan zaredom doseže 3000. Izabrani predsjednik Joe Biden, koji 20. siječnja preuzima dužnost, cijepit će se u ponedjeljak.

➡️
"Crni rekordi" u SAD-u
➡️ Koronavirus - najnovije informacije

Pence, njegova supruga Karen Pence i ministar zdravstva Jerome Adams zasad su najpoznatije osobe koje su se javno cijepile.

- Ništa nisam osjetio. Dobro obavljeno, rekao je Pence, šef stožera Bijele kuće za borbu protiv koronavirusa.

Primio je cjepivo američke kompanije Pfizera i njegova njemačkog partnera BioNTecha koje je Agencija za hranu i lijekove odobrila prije tjedan dana.
Očekuje se da će FDA u petak izvanredno odobriti još jedno cjepivo, također američkog proizvođača Moderne.

Danas se cijepila i demokratska predsjednica američkog Kongresa.

- Danas sam, s povjerenjem u znanost (...), primila cjepivo protiv covida-19, napisala je na Twitteru Nancy Pelosi (80).Izabrani predsjednik Joe Biden, koji 20. siječnja preuzima dužnost, cijepit će se u ponedjeljak, rekla je njegova glasnogovornica.

- Novoizabrani predsjednik Joe Biden i (supruga mu) Jill Biden primit će u ponedjeljak prvu dozu Pfizerova cjepiva u (saveznoj državi) Delawareu, rekla je Jen Psaki, dodajući da će događaj biti "javan" kako bi se poslala poruka da je cjepivo "sigurno".

Buduća potpredsjednica Kamala Harris cijepit će se idući tjedan, a nekoliko europskih čelnika u karanteni je prije Božića.

Za javno cijepljenje prijavili su se i bivši predsjednici Bill Clinton, George Bush i Barack Obama.