U Zagrebu 559 novooboljelih

Prema podatcima Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo u Zagrebu u protekla 24 sata zabilježeno je 559 novooboljelih osoba od bolesti COVID-19.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Plenković: Najmanje šest mjeseci da se cijepi najveći dio populacije

Brzim antigenskim testovima u tom je razdoblju testirano 1079 osoba, među kojima je pozitivna bila 431 osoba, odnosno 39,9 posto.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar" obavljeno je 1347 testiranja na SARS-CoV-2, a 425 nalaza bila su pozitivna. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 576 osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 950 osoba, objavio je u četvrtak na svojim internetskim stranicama Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Od 576 obrađenih osoba, njih 177 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 249 osoba je kontakt covid pozitivnih osoba, 47 osoba su štićenici i djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 41 osobu obrada je još u tijeku.

Kod devet osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, devetero djece školske dobi u obradi su liječnika školske medicine, a za 32 osobe obradu su završili liječnici obiteljske medicine. Dvije su osobe doputovale iz Njemačke i Velike Britanije. Kod tri osobe moguće je izlaganje na obiteljskim okupljanjima, dok je kod sedam osoba moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi 54 korisnika i 15 djelatnika.

Tijekom protekloga dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 35 učenika, sedam nastavnika i jednoga pomoćnika u nastavi osnovnih škola, te 16 učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 773 učenika osnovnih i 247 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba je 12 osoba, a trenutačno je u Zagrebu 3118 aktivnih slučajeva.