Francuski predsjednik Macron pozitivan na koronavirus

Francuski predsjednik Emmanuel Macron pozitivan je na koronavirus, priopćilo je francusko predsjedništvo.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije

- Predsjednik Republike danas je testiran pozitivno na covid-19, navodi njegov ured- dijagnozu je dobio nakon PCR testa provedenog poslije pojave prvih simptoma, rekli su.

Macron odlazi u izolaciju na sedam dana, ali će nastaviti raditi i obavljati svoje dužnosti. Sastanke će održavati putem videoveze. Zasad nije poznato kako se zarazio. Predsjednik je otkazao sva putovanja, uključujući predstojeći posjet Libanonu, rekao je dužnosnik Elizejske palače.

Francuska je u utorak službeno izašla iz druge karantene, koju je sada zamijenio noćni policijski sat, od 20 do 6 ujutro. Život je daleko od povratka u normalu, jer restorani i kazališta i kina ostaju zatvoreni do nove uredbe.

Francuzi su pozvani na oprez i pridržavanje mjere ograničenja kretanja prije Božića kako bi izbjegli novo razbuktavanje zaraze tijekom blagdana, u vrijeme kada se restrikcije malo popuštaju, osim za sektore ugostiteljstva i kulture.

Više od 58.000 ljudi je umrlo od početka epidemije u Francuskoj gdje je svakog dana bilo prosječno više od 10.000 novozaraženih.