"Crni rekordi" u SAD-u

Sjedinjene Države zabilježile su više od 3700 smrtnih slučajeva i čak 250.000 slučajeva zaraze koronavirusom u jednom danu, podaci su Sveučilišta John Hopkins.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Uoči božićnih blagdana sve više zemalja uvodi strože mjere

Prema podacima američkog Ministarstva zdravstva, trenutačno je oko 113.000 ljudi hospitalizirano zbog zaraze koronavirusom, a zabilježena su 3784 smrtna slučaja. Broj umrlih treći put u tjedan dana veći je od 3000.

Zdravstveni stručnjaci za porast broja zaraženih i umrlih krive velike obiteljske proslave Dana zahvalnosti prije tri tjedna, kada su milijuni Amerikanaca putovali kako bi se družili sa svojim najmilijima. Stručnjaci strahuju da će se situacija dodatno pogoršati tijekom nadolazećih blagdana.

Velika kampanja cijepljenja, koja je pokrenuta u ponedjeljak u Sjedinjenim Državama s prvim injekcijama cjepiva Pfizera i BioNTecha, ipak neće omogućiti trenutačno zaustavljanje virusa jer će proći mjeseci prije nego što se imunizira dovoljno velik dio populacije, upozoravaju stručnjaci.

SAD: potpredsjednik Pence cijepi se u petak

Američki potpredsjednik Mike Pence cijepit će se u petak cjepivom Pfizera i BioNTecha, potvrdila je Bijela kuća.

Pence i njegova supruga Karen cijepit će se kako bi povećali povjerenje Amerikanaca u cjepiva protiv koronavirusa, priopćila je Bijela kuća.

Predsjednik Donald Trump, koji je bio zaražen virusom u listopadu, zasad se nije izjasnio kada bi se mogao cijepiti.

- Predsjednik je spreman za cijepljenje i učinit će to čim njegov medicinski tim to smatra prikladnim. Ali prioritet su mu radnici koji su na prvoj crti bojišta, rekla je Trumpova glasnogovornica Kayleigh McEnany.

Novoizabrani predsjednik Joe Biden rekao je da će to učiniti uskoro.