Ministarstvo zdravstva: Počela isporuka 70 uređaja High Flow Oxygen

Iz Ministarstva zdravstva izvijestili su kako je počela primopredaja 70 uređaja High Flow Oxygen koji će iduća dva dana biti isporučeni u zdravstvene ustanove diljem Hrvatske.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije, 92 osobe preminule, 3327 novooboljelih
➡️ Beroš: Veliki broj umrlih je posljedica velikog broja zaraženih prije 2-3 tjedna

Tu su isporuku zajedničkim naporima omogućili Vlada i Ministarstvo zdravstva kako bi zdravstvenim djelatnicima pomogli da pruže skrb što većem broju pacijenata s teškoćama u disanju, priopćeno je.

Ministar zdravstva Vili Beroš istaknuo je da je nabava ovih uređaja velika pomoć cjelokupnom zdravstvenom sustavu i oboljelima s respiratornim teškoćama.

- Drago mi je što je počela isporuka uređaja i edukacija zdravstvenih djelatnika o načinu njihove uporabe. Vjerujem da će se uz ove uređaje smanjiti pritisak na zdravstveni sustav, rekao je Beroš.

Za uređaj High Flow Oxygen posebno je važna mogućnost prolongiranja uporabe respiratora kod pacijenata jer omogućava veću dostavu kisika do pluća u budnom stanju.

Distribucija uređaja definirana je na temelju dobivenih podataka i potreba zdravstvenih ustanova na razini cijele Hrvatske, stoji u priopćenju.