Split: U županiji 376 covid pozitivnih, deset osoba umrlo

U posljednja 24 sata na području Splitsko-dalmatinske županije testirano je 1189 osoba od kojih je njih 376 pozitivno na covid infekciju, a u bolnici je umrlo deset pacijenata, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije, 92 osobe preminule, 3.327 novooboljelih
➡️ Epidemiologinja Petrović: Sigurnosni profil cjepiva je jako dobar, ne očekujemo naknadne nuspojave

Od ukupnog broja novooboljelih osoba 168 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno se 3082 osobe nalaze u samoizolaciji, na bolničkom liječenju su 182 covid pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 14 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata umrlo deset osoba, pet muškaraca, u dobi od 86, 75, 76, 68 i 66 godina i pet žena u dobi od 69, 70, 71, 83 i 89 godina. Svi su uz brojne komorbiditete bili pozitivni i na covid infekciju, dodaju u Stožeru.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 1189 obrađenih testova danas je 376 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na covid infekciju i to iz Splita 133, Sinja 29, Makarske 24, Kaštela 22, Vrgorca i Solina po 17, te Supetra 12. U Pučišćima, Otoku, Dugom Ratu i Imotskom po osam je novooboljelih, u Klisu sedam, a u Postirama i Primorskom Docu po šest. Po pet ih je u Omišu, Dugopolju i Podstrani, po četiri u Trogiru, Vrlici, Bolu, Milni, Nerežišćima i Segetu, a troje u Zmijavcima.

Trilj, Baška Voda, Brela, Gradac, Lećevica, Muć, Podbablje, Podgora i Tučepi broje po dvoje zaraženih, dok je po jedan pozitivni detektiran u Hvaru, Starom Gradu, Dicmu, Hrvacama, Lovreću, Okrugu, Prološcu, Selcima, Sutivanu, Šestanovcu i Cisti Provo.