U BiH više od 800 novozaraženih, 47 umrlih od COVID-a

U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno malo više od 800 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 47 osoba oboljelih od COVID-a preminulo je u protekla 24 sata, podaci su entitetskih zavoda za javno zdravstvo koji pokazuju postupno smanjenje zaraze.

➡️Koronavirus - najnovije informacije

Podaci objavljeni u utorak potvrdili su da se nastavlja trend postupnog smanjivanja dnevnog broja zaraženih, zamjetan od kraja prošlog tjedna, ali se istodobno održava razmjerno visoki broj smrtnih slučajeva.

Od ponedjeljka su provedena testiranja na malo više od 3200 uzoraka, a zaraza je potvrđena kod još 555 osoba iz Federacije BiH, 262 iz Republike Srpske i 52 iz distrikta Brčko.

U Federaciji BiH umrla je 31 zaražena osoba, u RS-u 15 i u Brčkom jedna.
Od izbijanja epidemije u ožujku u BiH je do sada potvrđeno ukupno oko 101 tisuće slučajeva zaraze, a preminulo je gotovo 3400 zaraženih.

Epidemiološko stanje nije isto u svim dijelovima te zemlje jer je incidencija odnosno tjedni broj novozaraženih na 100 tisuća stanovnika različit. On je na razini Federacije BiH sada oko 230, no u nekim županijama, poput Hercegovačko-neretvanske, iznad 500.