U Zagrebu 417 novooboljelih

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a, je 417. Broj potencijalno ozdravljenih/oporavljenih je 32.625, što je 466 osoba više nego jučer.

➡️Koronavirus - najnovije informacije

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ obavljeno je 1.124 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 246 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 574 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 1.146 osoba.

Od 574 obrađenih pozitivnih osoba: 168 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 269 osoba su kontakti COVID + osoba, a kod 12 je osoba moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama. 14 osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 52 osobe obrada je još u tijeku. Kod 17 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a šestero djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 33 osobe završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Tri su osobe doputovale iz Austrije, Njemačke i Italije.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi troje korisnika i pet djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 31 učenika, četiri nastavnika i jednog pomoćnika u nastavi osnovnih škola te devet učenika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 650 učenika osnovnih te 156 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se osam osoba.