Moskva neće uvoditi policijski sat unatoč porastu broja zaraženih

Moskva ne kani uvoditi policijski sat ni smanjivati prodaju alkoholnih pića u vrijeme novogodišnjih praznika, unatoč porastu broja slučajeva zaraze koronavirusom, rekao je gradonačelnik ruske prijestolnice, a prenosi Interfax.

➡️
Koronavirus - novosti iz minute u minutu

Rusija, koja je početkom prosinca započela s cijepljenjem ranjivih skupina u Moskvi, gradu s gotovo 13 milijuna stanovnika, i dalje se opire uvođenju strogog zatvaranja, kao što je bio slučaj i početkom godine, provodeći umjesto takvih ciljane restriktivne mjere.

- Ne ograničavamo druženja niti kanimo uvesti policijski sat, prenio je Interfax pozivajući se na izjavu moskovskog gradonačelnika Sergeja Sobjanina.

- Pooštrenje sadašnjih mjera i uvođenje novih restriktivnih mjera opravdano je tek kad se medicinski sustav više ne bude mogao nositi s priljevom novih pacijenata. U Moskvi zasad nemamo takvu situaciju, dodao je.

Po službenim podacima u  posljednja 24 sata u Rusiji je evidentirano 488 smrtnih slučajeva od posljedica covida, a službeni broj umrlih u zemlji od početka izbijanja pandemije iznosi ukupno 46.941.

Vlasti su izvijestile i o 28.080 novih slučajeva zaraze koronavirusom u zadnja 24 sata, među kojima je samo u Moskvi 6425 novozaraženih. Od početka pandemije na državnoj razini broj novozaraženih iznosi 2.653.928 osoba.

Ruski predsjednik Vladimir Putin živi u državnoj rezidenciji Novo-Ogarjevo izvan Moskve i redovito se testira na koronavirus, rekao je njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov, a prenijela novinska agencija Tass.