Grad Mexico skraćuje radno vrijeme trgovina u borbi protiv koronavirusa

U Meksiku je jučer zabilježeno 12.057 novih slučajeva zaraze koronavirusom i 685 umrlih. Kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze, vlasti u gradu Mexicu odlučile su skratiti radno vrijeme prodavaonica, koje će se u središtu glavnoga grada od sada zatvarati u 17 sati.

Od početka pandemije u Meksiku je ukupno zaraženo 1,241.436 osoba, a umrle su 113.704. Vlada upozorava da bi stvaran broj zaraženih mogao biti mnogo veći od broja potvrđenih slučajeva.

Gradonačelnica Mexica Claudia Sheinbaum rekla je da je u gradu izvanredno stanje, ali za razliku od predsjednika Andresa Manuela Lopeza Obradora, ona nije odlučila nametnuti stroge restrikcije, nego je pozvala građane da ostanu kod kuće i izbjegavaju druženja.

➡️ U SAD-u odobreno Pfizerovo cjepivo za hitnu upotrebu
➡️ Brazil objavio plan cijepljenja protiv bolesti COVID-19

Grad Mexico i područje oko njega epicentar su pandemije u toj zemlji. Broj novozaraženih koronavirusom dosegao je rekordnu razinu u proteklim tjednima, a vlada predviđa da će se situacija nastaviti pogoršavati do siječnja.

Jučer su gradske vlasti izvijestile da će se, u skladu s novim mjerama za suzbijanje zaraze, u povijesnom središtu grada, ali i u drugim poslovnim dijelovima grada, sve prodavaonice koje "nisu nužne" zatvarati u 17 sati, dok će robne kuće i samoposluge biti zatvorene ponedjeljkom.