Kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić otpušteni iz bolnice, negativni na koronavirus

Kardinal Vinko Puljić i nadbiskup-koadjutor Tomo Vukšić otpušteni su iz bolnice u Sarajevu pošto je na ponovljenom testiranju utvrđeno da više nisu zaraženi koronavirusom, priopćeno je iz nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskog.

➡️
Nakon kardinala Puljića, zbog koronavirusa u bolnici i njegov nasljednik
➡️ Koronavirus - nove informacije

Kardinal Puljić i monsinjor Vukšić osjećaju se dobro i oporavak nastavljaju u svojoj rezidenciji, dodaje se. Po izlasku iz bolnice kardinal Puljić izrazio je zahvalnost osoblju Opće bolnice u Sarajevu te svim vjernicima koji su ih pratili molitvom.

- Obojica želimo zahvaliti tolikim dobrim dušama koje su izrazile solidarnost s nama u bolesti i molili za naše zdravlje. Te su molitve bile snaga na putu borbe sa zarazom, izjavio je kardinal Puljić.

Iskazujući zahvalnost liječnicima i medicinskom osoblju rekao je da je posebno ohrabren time što se osobno uvjerio da se oni podjednako odnose prema svim pacijentima i iskreno se skrbe za njihov oporavak.

- Prošavši kroz to iskustvo borbe sa zarazom korone, osjećamo potrebu ponovo naglasiti važnost opreza i odgovornosti čuvanja vlastitog i tuđeg zdravlja, poručio je vrhbosanski nadbiskup.

Nakon što su osjetili simptome te nakon što je testiranjima potvrđeno da su pozitivni na virus SARS-CoV-2, kardinal Puljić i nadbiskup Vukšić hospitalizirani su 2. prosinca u Općoj bolnici u Sarajevu.