Varaždin: Reformisti traže ostavku načelnika Stožera Zlatana Avara

Varaždinski Reformisti zatražili du ostavku načelnika gradskog stožera civilne zaštite Zlatana Avara zbog kontinuiranog obmanjivanja javnosti, direktnog laganja te navođenja građana na opstruiranje mjera.

➡️
Koronavirus - nove informacije
➡️ Avar žali što brzo testiranje u varaždinskim tvrtkama nije počelo prije

Nakon što je varaždinski županijski stožer civilne zaštite, s načelnikom Robertom Vugrinom iz Reformista, objavio da je prema preliminarnim rezultatima antigenskih testiranja u tvrtkama zaraženih 2,9 posto, iz Županijske i Gradske organizacije Reformista uputili su priopćenje u kojem zamjenika gradonačelnika Varaždina i načelnika gradskog stožera civilne zaštite Zlatana Avara prozivaju zbog laganja o broju zaraženih u tvornicama jer je u svojim izjavama navodio da je riječ o 30 do 40 posto.

Zbog kontinuiranog obmanjivanja javnosti, direktnog laganja te navođenja građana na opstruiranje mjera tražimo hitnu ostavku Zlatana Avara na dužnost zamjenika gradonačelnika te ostavku na dužnost načelnika Stožera civilne zaštite grada Varaždina, navodi se u priopćenju Reformista.

Napominju da su laži i podvale razotkrili Hrvatski zavod za javno zdravstvo koji provodi testiranja u tvornicama, nacionalni stožer i Krunoslav Capak koji je prezentirao rezultate testiranja u tvornicama s 2,9 posto zaraženih.

U priopćenju se ističe da je Varaždinska županija jedna od najpogođenijih regija u Europi te da je županijski sožer civilne zaštite prije više od 45 dana od nNacionalnog stožera tražio uvođenje strožih mjera.

Istovremeno, gradski stožer na čelu sa Zlatanom Avarom tražio je od nacionalnog stožera da se mjere - ne donose. To je pridonijelo činjenici da je nacionalni stožer odobrio mjere za Varaždinsku županiju s nekoliko tjedana zakašnjenja, navodi Reformisti.

Avara i vodeće ljude Grada Varaždina prozivaju zbog protivljenja zatvaranju ugostiteljskih objekata te najava druženja za advent. Dodaju da su oni svojim primjerom pozivali na odlazak u Međimurje u kafiće, u županiju koja je sada najlošijs u Europi. Prozivaju ih i da su poseban pijesak u oči bacali teorijama kako su poslovni subjekti, tvornice i pogoni žarišta zaraze.

U priopćenju naglašavaju da je prema jučer objavljenim službenim podacima nacionalnog stožera jasno utvrđeno da je riječ o 2,9 posto zaraženih, a ne 30  i 40 posto.

Upravo zbog kašnjenja gradskog stožera i Avara u donošenju mjera, kontinuiranog opstruiranja mjera, potpuno promašenih tumačenja što jesu, a što nisu žarišta, što se sve u potpunosti razotkrilo jučer, Varaždinska županija postala je po broju zaraženih najlošija regija u Europi, navodi se u priopćenju varaždinskih Reformista.

Dodaje se da su zbog neodgovornosti, pokušaja skupljanja jeftinih političkih bodova i nekoliko glasova ugostitelja, građani završili u bolnici, na respiratorima, a neki su nažalost i preminuli.

Reformisti na kraju priopćenja ponavljaju da Zlatan Avar mora dati ostavku na dužnost zamjenika gradonačelnika kao i Načelnika stožera civilne zaštite grada Varaždina.