Za cijelu 2. osnovnu školu u Bjelovaru od ponedjeljka nastava na daljinu

Kompletna 2. osnovna škola u Bjelovaru od ponedjeljka, 14. prosinca, prelazi na nastavu na daljinu zbog većeg broja zaraženih učenika i nastavnika, priopćili su u subotu iz bjelovarske Gradske uprave.

Takva je odluka donesena u skladu s preporukom epidemiologa i u suglasnosti sa Stožerom civilne zaštite Grada Bjelovara, Županijskim stožerom civilne zaštite, Gradom Bjelovarom te ravnateljicom škole Ines Kapšom.

Razlog za prelazak na nastavu na daljinu je veći broj zaraženih učenika, ali i učitelja, kao i onih koji čekaju nalaze testiranja na koronavirus. Zbog toga je dobivena preporuka epidemiologa o održavanju modela nastave putem interneta kako bi se spriječilo daljnje širenje zaraze.

Riječ je o samo osam radnih dana, napominju iz bjelovarske Gradske uprave, prije zimskih praznika. Očekuje se da bi do 18. siječnja 2021., kada bi u školama redovito trebalo početi drugo polugodište, situacija trebala biti bolja.

Model nastave na daljinu već ovaj tjedan, od petka, 11. prosinca, uvele su 3. te 4. osnovna škola Bjelovar, no samo u predmetnoj nastavi, odnosno od 5. do 8. razreda. Također je riječ o preporuci epidemiologa zbog većeg broja zaraženih te testiranih učenika i učitelja koji još čekaju nalaze.

Za sada još jedino 1. osnovna škola Bjelovar održava redovitu nastavu u cijeloj školi.

Ravnatelji svaki dan predaju izvješće vezano za nove slučajeve zaraze ili samoizolacije.

U skladu s tim, na preporuku struke i u dogovoru s ravnateljima, gradski i županijski stožer te osnivač osnovnih škola, Grad Bjelovar, i dalje će pratiti situaciju te, prema potrebi, upućivati na poduzimanje određenih mjera pa tako i na prelazak na on-line nastavu, o čemu će javnost na vrijeme biti informirana, navodi se u priopćenju.