Dvoje zaraženih zatečeno na graničnim prijelazima

Zbog širenja zarazne bolesti policija će prijaviti 26-godišnjakinju zatečenu na graničnom prijelazu Plovanija dok je trebala biti u izolaciji te 68-godišnjaka koji je kod Dvora zaražen pokušao iz Hrvatske prijeći u BiH.

➡️ Sve o koronavirusu

Neslužbeno se doznaje kako je 26-godišnjakinja iz Umaga i da se u utorak, kada je zatečena na Plovaniji, vraćala iz Slovenije. Po izlječenju će se protiv nje provesti kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo širenje i prenošenje zarazne bolesti, navela je policija.

Na pitanje kada i na koji način je 26-godišnjakinja napustila Hrvatsku, glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović rekla da još uvijek nisu razjašnjene sve okolnosti s obzirom da će kriminalističko istraživanje biti provedeno po njezinom izlasku iz izolacije.

Policijska uprava Sisačko-moslavačka izvijestila je kako je zaraženi 68-godišnji hrvatski državljanin 30. studenoga pokušao prijeći državnu granicu s BiH pa je osumnjičen i prijavljen za kazneno djelo širenja i prenošenja zaraznih bolesti.

Muškarac je kao suvozač  u kombiju pristupio graničnoj kontroli na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Dvor. Iako je znao da je zaražen, napustio je mjesto stanovanja, ne pridržavajući se uputa epidemiologa o sprječavanju širenja, suzbijanja i zaštite pučanstva RH od bolesti Covid-19, čime je došlo do opasnosti širenja i prenošenja bolesti među ljudima, kažu u policiji.

Nakon što je policija dovršila kriminalističko istraživanje, 68-godišnjak je kazneno prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.