Nova sljemenska žičara- USKOK i PNUSKOK provode izvide

Na pitanja novinara HRT-a provjerava li USKOK istinitost brojnih kontroverzi objavljenih u sedmosatnom, anonimnom video materijalu i pratećim medijskim objavama koje su vezane uz izgradnju žičare u Zagrebu i mogu li potvrditi jesu li točne informacije o tome da je USKOK u suradnji s PNUSKOK-om, već započeo prve izvide u tom slučaju iz USKOK-a su odgovorili:
- Povodom Vašeg upita obavještavamo Vas da USKOK u koordinaciji s PNUSKOK-om provodi izvide.

➡️ HRT prvi na vožnji u žičari punoj sumnji
➡️ Žičara i što sve izlazi na vidjelo u Zagrebu
➡️ Nova sljemenska žičara - isplivala snimka o mogućim malverzacijama s cijenama

Podsjetimo, i prije nego što je otvorena, glasovita sljemenska žičara pokrenula je lavinu pravosudnih postupaka. Nakon kaznene prijave stranaka Zagreb je NAŠ! i Možemo! protiv gradonačelnika Milana Bandića zbog sumnji u brojne malverzacije i znatnog poskupljenja njezine izgradnje, Grad Zagreb priprema tužbu protiv glavnog projektanta zbog navodno manjkave dokumentacije.

Bandić je poručio kako mirno spava jer sve je u skladu s propisima.

- Tako je bilo s fontanama, tako je bilo s Bundekom, tako je bilo sa skijalištem, tako je sa žičarom. Pa nek' crknu od ljubomore, nek' se kupaju u svojoj mržnji. Evo, ja im poručujem to. Ali žičara će voziti 3. siječnja, najljepša u Europi. A koštala je onoliko koliko je na tržištu cijene rada koštala žičara, rekao je Bandić.