"Korak u život": Uručene stipendije

Novi ciklus prikupljanja sredstava u sklopu humanitarne akcije Korak u život započeo je danas, uručivanjem 33 stipendije četvrtoj generaciji štićenika zaklade iz svih dijelova Hrvatske. Na taj im je način omogućena financijska potpora za studiranje na visokoškolskim ustanovama prema njihovu izboru.

Humanitarna akcija Korak u život od 2008. omogućava fakultetsko obrazovanje mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi koji nakon završetka srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, ali ne i mogućnosti, za nastavak obrazovanja na fakultetu.

U sklopu akcije do sada se pomoglo 121 stipendistu zaklade u studiranju na visokoškolskim ustanovama.

Uz štićenike, sponzore i predstavnike Rotary kluba Zagreb Kaptol, na čiju je inicijativu akcija pokrenuta, na današnjoj dodjeli stipendija bila je i potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić.

Istaknula je da je ovo vrlo vrijedna akcija jer država stipendira 83-oje djece bez roditeljske skrbi, što nisu dovoljna sredstva s obzirom na potrebe. Mislim da je ulaganje u njihovo visoko obrazovanje nešto što doista jest korak u život, rekla je Opačić.

Predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol Marjan Jurleka zahvalio je na potpori svim pokroviteljima akcije. Dodao je da će ovogodišnja završiti 4. prosinca humanitarnim koncertom Zagrebačke filharmonije i Zorana Todorovića u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski". Napomenuo je da su štićenici briljantni studenti te im poželio daljnji uspjeh.

U ime štićenika okupljenima su se obratili Andrea Romanić i Tihomir Ožvatić. Poručili su da im je stipendija, uz financijsku pomoć, pružila čvrstoću i hrabrost za nastavak studija te "korak u život", unatoč mnogim teškoćama.