Pripuz: Pozajmio sam Tadiću 50 tisuća eura

Zadarski poduzetnik Petar Knežević posvjedočio je na suđenju osječkome poduzetniku Dragi Tadiću da je suoptuženi Srećko Jurišić od njega nekoliko puta tražio da 'pošto-poto' kontaktira s tadašnjom zamjenicom ministra pravosuđa Marinom Dujmović-Vuković kako bi se tijekom žalbenog postupka utjecalo na presudu Branimiru Glavašu za ratni zločin.

Spominjao je novac i nudio 'sve i svašta', ali ja nisam htio ostvariti taj kontakt jer sam znao da je to kazneno djelo, rekao je svjedok. Dodao je da mu je, osim Tadića, Jurišić često spominjao Stjepana Mesića kao osobu koja je voljna pomoći te Ivića Pašalića, koji je navodno već riješio suca Potrebicu.

Poduzetnik Petar Pripuz posvjedočio je da je Tadić, kojeg poznaje 15 godina, od njega telefonom tražio da mu pozajmi 50.000 eura. Novac je, prema Tadićevoj uputi, ispred zagrebačkoga hotela Lagune predao nepoznatoj osobi.
Pripuz tvrdi da s Tadićem, koji mu je novac vratio idući mjesec, nikad nije razgovarao zbog čega mu je bio potreban.

Zbog pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnoga suda sudi se jedino Tadiću, a s USKOK-om su se o uvjetnoj zatvorskoj kazni nagodili Jurišić, saborski zastupnik HDSSB-a Ivan Drmić, bivša zamjenica glavnog urednika "Glasa Slavonije" Sanja Marketić te Tadićeva supruga Božica Tadić Ćavar. Tadića se tereti da je suoptuženike okupio u skupinu koja je trebala utjecati na neimenovane suce Vrhovnoga suda i pokušati preinačiti osuđujuću presudu Glavašu za ratni zločin nad srpskim civilima u Osijeku u slučajevima "Garaža" i "Selotejp".

Suđenje se nastavlja 12. listopada.