Fiksna plaća bolja od plaće po učinku

Bolje je imati fiksnu plaću, nego biti plaćen po učinku, smatra većina sudionika ankete portala MojPosao provedene na više od 600 ispitanika.

Većina anketiranih, 56 posto, misli kako je bolje primati fiksnu plaću, trećina ih smatra da je bolje biti plaćen po učinku, a 11 posto ispitanika odabralo bi drugi oblik plaćanja.

Oni koji misle da je fiksna plaća bolja kao razloge navode sigurnost u iznos plaće i lakše dobivanje kredita. Smatraju kako fiksna plaća jamči mirniji rad i život, a ističu da je bolja jer postoje razdoblja kada ima posla i kada ga nema.

Neki ispitanici kažu da se pri plaćanju po učinku ne zna koliko će se dobiti i na koliko se može računati. Smatraju i da nema humanosti u pristupu radu, da se ljudi pretvaraju te da su međuljudski odnosi zaoštreni.

Trećina ispitanika (33 posto) smatra kako je bolje biti plaćen po učinku jer tako mogu više zaraditi te da se zaposlenici tada više trude, a motivacija je bolja.

Ističu da fiksna plaća promovira nerad i neodgovornost. Dodaju da bi trebala biti isplaćena u dva dijela, s manjim fiksnim i većim varijabilnim dijelom koji ovisi isključivo o trudu i učinku.

Istodobno, 11 posto ispitanika odabralo je drugi oblik plaćanja. Najboljim modelom smatraju kombinaciju fiksne plaće i stimulativnog dijela, pri čemu bi fiksni dio morao biti dostatan za egzistenciju, a varijabilni bi ovisio o radu. Tako bi, kažu, svi imali motivaciju za napredak.